Människa Natur Teknik

by Administratör, 24 oktober, 2022

Är du intresserad av historiska hantverk och äldre vardagskunskaper? Vill du lära dig att ta tillvara och förädla olika naturmaterial – att arbeta från råmaterial till färdig produkt? Vill du kunna leva mer hållbart och nära naturen?

Kursens mål är att ge dig grundläggande kunskaper i olika historiska hantverk och äldre tekniker. Du får lära känna många olika naturmaterial och deras möjligheter och skapa hållbara och användbara produkter av dem. Du får en ökad förståelse för samspelet mellan människa, natur och teknik genom människans historia och verka för en hållbar framtid med avstamp i vår historia.

Kursinnehåll
Kursen baseras på det praktiska kunnandet, vardagskunskapen med material som sten, ben, trä, järn, skinn och textil. Kursen provar och diskuterar människans anpassningsförmåga som fört oss till den situation vi har idag. Handgriplig historia med det praktiska i centrum.

Kursen vänder sig till dig som vill prova olika hantverk, är intresserad av historia, arkeologi, vill jobba eller jobbar som pedagog, gillar snillrika lösningar, eller för dig som undrar och söker.
Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kurstid: 9 januari – 2 juni 2023, 14 augusti – 15 december 2023
Antagning: En första antagning görs den 15 maj/15 oktober därefter löpande antagning vid mån av plats.
Lärare: Aja Pettersson

Här söker du till kursen VT 2023 Här söker du till kursen HT 2023