Att studera hos oss

by Administratör, 19 maj, 2016

Att gå på kurs och studera hos oss innebär för de flesta att bo i vårt internat. Det finns flera bra saker med det. Du får mat i matsalen både på vardagar och helger, lakan och handdukar ingår i hyran och dessa får du byta till rena med jämna mellanrum – du behöver alltså inte tvätta dem själv. Detta gör att det finns mycket tid över till annat!

Kurserna pågår dagtid och på kvällarna har du tillgång till lektionssalar och verkstäder. Det finns trådlöst WiFi på skolan som är öppet för alla. Vi har en rymlig gymnastikhall med bastu – den brukar vara väl nyttjad! Vill du läsa har vi ett bibliotek och i dagrummet finns en del sällskapsspel.

Bäckedal är en liten skola vilket gör att alla snart känner igen varandra, det är nära till hands att knyta kontakter och lära känna nya människor. Att umgås över kursgränserna är en självklarhet och beroende på intresse brukar det anordnas turneringar i t ex volleyboll och innebandy, poesikvällar och kalas.

Att gå på folkhögskola och bo på internat brukar vara en stor upplevelse. För många blir det det roligaste de gjort. Här på Bäckedal är vi mycket glada över att det är så många som trivs så bra tack vare  just gemenskapen.