Att bo på skolan

by Administratör, 19 oktober, 2022

Att gå på kurs och studera hos oss innebär för de flesta att bo i vårt internat. Det finns flera bra saker med det. Du får mat i matsalen både på vardagar och helger, lakan och handdukar ingår i hyran och dessa får du byta till rena med jämna mellanrum – du behöver alltså inte tvätta dem själv. Detta gör att det finns mycket tid över till annat!

De som önskar bostad i skolans internat betalar för helinackordering 5 400 kronor / 4-veckorsperiod. I denna summa ingår 2 100 kr för hyra samt 3 300 kr för kost d.v.s. frukost, lunch, middag och kaffe.

Detta gäller för veckans alla dagar (även helger), dock inte mat under s.k. röda dagar (högtider). Under lov serveras inga måltider och avdrag har därmed gjorts på inackorderingsavgiften.

Man bor i enkelrum där det ingår sängkläder, handduk och badlakan. Någon annan boendeform än helinackordering finns inte vid skolan. Skolan kan dock erbjuda boende i ett närliggande hus med rum för fyra till fem personer. I huset, som är möblerat, har man eget rum, ett dubbelrum finns, gemensamt kök och vardagsrum och dusch/toa. De som hyr i huset har möjlighet att laga egen mat.
Hyran för detta är 2 750:-/4 veckorsperiod.

Djur
Det är inte möjligt att ta med sig djur till skolan.

Förskottsbetalning
Förskottsbetalning gäller för både kost, logi och material. Betalning ska ske senast sista dagen före aktuell 4-veckorsperiod (se betalningsplan för respektive linje). Om betalning ej sker i tid skickas en skriftlig påminnelse ut efter 2 veckor. Har ingen betalning skett efter ytterligare 6 veckor avstängs vederbörande från internatet.

Serviceavgiften ska vara betald enligt det datum som står angivet på antagningsbeskedet för respektive kurs. Kostnad för kortkurs betalas enligt datum angivet på antagningsbesked.

Betalning sker till skolans bankgironummer 5147-5499 eller till swish nr: 123 042 79 30. Märk betalningen med ditt namn samt vad betalningen avser. Vi ser gärna att ni betalar till bankgiro eller swish, annars med kort!

Återbetalning av kurskostnad
När skolan ställer in en kurs så betalas hela kurskostnaden tillbaka. Vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg så betalas kurskostnaden exklusive serviceavgiften tillbaka.Dokument för nedladdning

 Att bo på Bäckedals internat
 Hyresavtal
 Allmänna och särskilda villkor för boende