Att bo på skolan

Att studera hos oss innebär för de flesta att bo här

Du kan välja mellan att bo i vårt internat på skolan eller i vårat externa boende på Färjegatan i Sveg.

Att gå på folkhögskola och bo på internat brukar vara en stor upplevelse. För många blir det ett minne för livet. Här på Bäckedal är vi mycket glada över att det är så många som trivs så bra tack vare gemenskapen.

Skolans internat

Om du bor på internatet på skolan så ingår helinackordering: Du får mat i matsalen både på vardagar och helger, lakan och handdukar ingår i hyran och dessa får du byta till rena med jämna mellanrum – du behöver alltså inte tvätta dem själv. Detta gör att det finns mycket tid över till annat!

Du får alltså boende och kost (frukost, lunch, middag och fika). Detta gäller för veckans alla dagar (även helger), dock inte mat under röda dagar (högtider). Under lov serveras inga måltider och avdrag har därmed gjorts på inackorderingsavgiften.

Färjegatan

Skolan kan även erbjuda boende på Färjegatan i centrala Sveg. På Färjegatan erbjuds eget rum i möblerad lägenhet. Det finns även utrustat kök och toalett. Dessa delar du med de andra boende. Bor du här har både du möjlighet att laga egen mat eller köpa mat på skolan.

Kostnad för logi

Helinackordering på skolan 5400 kr / 4 veckor.

Enbart boende (endast Färjegatan) 2750 kr / 4 veckor. 

Övernattning för distansstuderande 350 kr / natt.

Djur

Det är inte möjligt att ta med sig djur till skolans boenden. Har du djur så behöver du ordna med eget boende i Sveg.

Försäkring

Alla elever på skolan är olycksfallsförsäkrade. För dina ägodelar behöver du teckna en egen hemförsäkring.

Dokument