Att bo på skolan

Att gå på kurs och studera hos oss innebär för de flesta att bo i vårt internat. Det finns flera bra saker med det. Du får mat i matsalen både på vardagar och helger, lakan och handdukar ingår i hyran och dessa får du byta till rena med jämna mellanrum – du behöver alltså inte tvätta dem själv. Detta gör att det finns mycket tid över till annat!

De som önskar bostad i skolans internat betalar för helinackordering 5 051 kronor / 4-veckorsperiod. I denna summa ingår 1 996 kr för hyra samt 3 055 kr för kost d.v.s. frukost, lunch, middag och kaffe.

Detta gäller för veckans alla dagar (även helger), dock inte mat under s.k. röda dagar (högtider). Under lov serveras inga måltider och avdrag har  därmed gjorts på inackorderingsavgiften.

Man bor i enkelrum där det ingår sängkläder, handduk och badlakan. Någon annan boendeform än helinackordering finns inte vid skolan. Skolan kan dock erbjuda boende i ett närliggande hus med rum för fyra till fem personer. I huset, som är möblerat, har man eget rum, ett dubbelrum finns, gemensamt kök och vardagsrum och dusch/toa. De som hyr i huset har möjlighet att laga egen mat. Hyran för detta är 2610:-/4 veckorsperiod.

Djur
Det är inte möjligt att ta med sig djur till skolan.

Förskottsbetalning
Förskottsbetalning gäller för både kost, logi och material. Betalning ska ske senast sista dagen före aktuell 4-veckorsperiod (se betalningsplan för respektive linje). Om betalning ej sker i tid skickas en skriftlig påminnelse ut efter 2 veckor. Har ingen betalning skett efter ytterligare 6 veckor avstängs vederbörande från internatet.

Serviceavgiften ska vara betald enligt det datum som står angivet på antagningsbeskedet för respektive kurs. Kostnad för kortkurs betalas enligt datum angivet på antagningsbesked.

Betalning sker till skolans bankgironummer 5147-5499. Märk betalningen med ditt namn samt vad betalningen avser. Vi ser gärna att ni betalar till bankgiro, annars med kort!

Återbetalning av kurskostnad
När skolan ställer in en kurs så betalas hela kurskostnaden tillbaka. Vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg så betalas kurskostnaden exklusive serviceavgiften tillbaka.


Dokument för nedladdning

 Att bo på Bäckedals internat
 Hyresavtal
 Allmänna och särskilda villkor för boende

Bäckedals Folkhögskola

Välkommen till Bäckedals Folkhögskola invid natursköna Ljusnan i Sveg, en skola med en stor gemenskap.

Vi erbjuder kurser i allmänna ämnen både på grundnivå och gymnasienivå som ger dig behörighet till fortsatta studier. Här finns sedan trettio år unika kurser i hantverk för dig som är intresserad av kunskap för en hållbar livsföring.

Bäckedal har ett internat med plats för cirka 50 studerande. Vår matsal med fin utsikt är öppen alla veckans dagar. Vår huvudman är sedan januari 2015 Region Jämtland Härjedalen.